MicroDERLab

Engineer Your Future! 2021 - 2022

Despre proiect:

Proiectul “Engineer your Future!” se desfasoara in perioada Septembrie 2021 – Aprilie 2022 si isi propune sa incurajeze elevii din anii terminali de liceu, inclusiv din provenind medii defavorizate si categorii subreprezentate, sa isi continue educatia cu studii superioare de inginerie prin cursuri de pregatire tehnica, sesiuni mentorat si dezvoltarea unor abilitati tehnice in cadrul unui concurs si a unui eveniment de prezentari si premiere. Obiectivul principal este identificarea, instruirea și sustinerea unui grup tinta reprezentativ de 50 de elevi de liceu din clasele a 12-a si a 11-a în timpul implementarii programului. Va fi dezvoltat un curriculum dedicat cu continut interactiv si materiale de instruire atractive distribuite prin canale mediale sociale si platforme de e-learning. Aceasta va servi drept punte pentru decalajul critic dintre învatamantul secundar si disciplinele studiate la nivel de facultate. Programul va oferi sesiuni de mentorat personalizate cu membri voluntari ai facultatilor din cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti pentru a incuraja o tranzitie de succes la invatamantul superior. In cele din urmă, va fi organizat un concurs de abilitati tehnice impreuna cu un eveniment final al programului, care sa permita tuturor participantilor sa isi prezinte realizarile, sa primeasca feedback si recunoastere pentru munca lor. Echipa de organizare a proiectului este formata din absolvenți ai programului educational si de schimburi culturale Fulbright, cu experiență profesionala in inginerie electrica, automatica si informatica industriala. Trei dintre membri sunt în prezent cadre didactice la Universitatea „Politehnica” din București, care va servi ca locație de implementare a programului. Ne propunem un impact larg dincolo de grupul tinta prin activitati de diseminare pe scara larga intre comunitatile de liceu si partile interesate relevante, cum ar fi parintii, profesorii si administratia locala cu responsabilitati educationale. Sustenabilitatea programului este subliniată prin initiative multianuale care se vor baza pe programul propus, resursele dezvoltate si cele mai bune practici dobandite pe parcursul implementarii.

Activitati si beneficii proiect:

  • Cursuri tehnice de pregatire pe teme actuale (prelucrarea datelor, senzori/IoT, microcontrollere, programare);
  • Sesiuni de mentorat cu absolventi si profesori din cadrul Universitatii “Politehnica” din Bucuresti;
  • Eveniment de prezentari si premiere in cadrul targului educational Polifest 2022;
  • Micro-burse in valoare de $150 pentru toti participantii la proiect si posibilitatea unor premii suplimentare de $250.

Inscrierea in proiect presupune transmiterea, exclusiv prin formularul de mai sus, a unor date de contact si informatii despre aplicant precum si a unei scurte scrisori de intentie (1 pagina) care prezinta succint motivatia si interesul de participare. Aplicantii selectati vor fi invitati ulterior la o discutie online cu echipa de proiect.

Data limita pentru inscriere: 14 Octombrie 2021
Perioada de aplicatii s-a incheiat!

INTALNIRE DE LANSARE PROIECT

Marti, 2 Noiembrie 2021, 15:30-17:30
Platforma on-line Google Meet

Vom anunta in curand mai multe detalii!

Echipa de proiect:

Prof. Dr. Ing. Mihaela Albu, Facultatea de Inginerie Electrica, UPB

Prof. Dr. Ing. Grigore Stamatescu, Facultatea de Automatica si Calculatoare, UPB

Dr. Ing. Claudia Chitu, Stockholm University

As. Drd. Ing. Radu Plamanescu, Facultatea de Inginerie Electrica, UPB

“Acest proiect este finantat in parte printr-un grant al Departamentului de Stat al S.U.A.  Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare sunt ale autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.”